"גבולות תכנון המס היא שאלה קלאסית ונצחית אשר נקבעת בהתאם לנסיבות הספציפיות של כל עניין ועניין. הכלל…אדם רשאי לנצל לטובתו כל הוראה שבדין, הפוטרת ממס או מקילה בו, שהרי לשם כך היא נוצרה" (מ.שמגר , נשיא בית המשפט העליון 1983-1995)
ראשית הבהרה, תכנון מס זהו זכותו של הנישום, תוך שימוש בכלים שנתן החוק וכן תוך הסתמכות על חוות דעת של מומחה וכן מתן גילוי מלא בדוחות המס, הוא לגיטימי ואינו מהווה עברה.
דרך תכנון מס לגיטימי (המובדל מהתחמקות ממס באמצעות השוני באמצעים בהם נעשה שימוש) אנו ננסה להפחית את חבות המס של היחיד או חברה.
בתי המשפט קבעו במספר פסקי דין שזוהי זכותו של הנישום לתכנן את עסקיו כך שישלם פחות
מס, ויש כאלה שאף הוסיפו שזוהי חובתו של המומחה לענייני מס לתכנן עסקאות משפטיות כך שלא תהיינה עתירות מס..
תכנון מס הוא שימוש באמצעים חוקיים, לקונות משפטיות וחוסרים בכדי להפחית את שיעור המס וזאת דרך שימוש בזכות הקנויה לכל נישום בהתאם למערכת המיסים. בית המשפט העליון קבע כבר לא פעם כי לא מדובר בזכות אלא בממש חובה של מומחה בעיניי מיסים "לתכנן עסקאות משפטיות כך שלא תהיינה עתירות מס".
תכנון מס לא חייב שיהא תקף לישראל וחוקי המסים בלבד, אלא אף רצוי שיקח בחשבון גם תכנון מס בינלאומי במטרה להפחית את חובות המס הכוללת של אותה פעילות. העברת פעילות למדינות עם שיעורי מס נמוכים יותר תוך שימוש ב"מחירי העברה" הינה דוגמה לתכנון מס שיכול לתת מס אפקטיבי נמוך משמעותית מהמס אשר היה משולם בארץ.
נעלה את סוגיית ה'עסקה מלאכותית', לפי לשון החוק-
" היה פקיד השומה סבור, כי עסקה פלונית המפחיתה, או העלולה להפחית, את סכום המס המשתלם על ידי אדם פלוני היא מלאכותית או בדויה, או שהסבה פלונית אינה מופעלת למעשה, או כי אחת ממטרותיה העקריות של עסקה פלונית היא הימנעות ממס או הפחתת מס בלתי נאותות, רשאי הוא להתעלם מן העסקה או מן ההסבה, והאדם הנוגע בדבר יהא נישום לפי זה. הימנעות ממס או הפחתת מס ניתן לראותן כבלתי נאותות אפילו אינן נוגדות את החוק "
רואה חשבון הוא מומחה מוסמך אשר יש בידיו הכלים לתכנון מס עבור העסק שלנו תוך בדיקת פרטי מצבנו האישי והעסקי (הצעת פתרונות של "חברה משפחתית" , קיזוז הפסדים ומגוון פתרונות יצירתיים נוספים אשר נועדו להפחית בחבות המס של הנישום) – לעיתים רבות נישום זכאי להקלות מס אותם הוא כלל לא מכיר ואשר היו יכולות לחסוך לו כסף רב !
עוד לפני שאתם רצים לרשויות כדי לפתוח תיק במע"מ, במס הכנסה ובביטוח הלאומי, חשוב לעצור לרגע ולהחליט: איזו יישות עסקית מתאימה לעסק שלכם. נוכל להעניק לכם את ההמלצה האופטימלית ביותר בהתאם לפעילות בהווה שלכם ולתכנית העסקית העתידית שלכם.
לכל הגדרה של עסק ישנם יתרונות וחסרונות. אנחנו מבחינים מצוין מהי המסגרת הטובה ביותר עבור מחזורי פעילות שונים. מהו המחזור העסקי השנתי שלכם? כמה עובדים יש לכם? מהן התכניות העתידיות להתרחבות? ישנם לא מעט שיקולים שיכריעו האם העסק שלכם צריך להיות חברה בע"מ, עוסק פטור או עוסק מורשה.
באבולוציה של עולם העסקים, עוסק מורשה הוא שלב מתקדם יותר מאשר עוסק פטור. נכון לשנת 2016, עסק אשר מחזור העסקים שמגלגל הוא למעלה מ-99,006 ₪ יוגדר כעוסק מורשה. הדבר יחייב אותו בהגשת דו"חות תקופתיים לרשויות (בניגוד לעוסק הפטור שנדרש להגישם בתדירות פחותה), וכן בהקמת מערכת הנהלת חשבונות רצינית יותר, לפי הוראות החוק בעניין.
כמי שבאים מתוך המוסדות הרגולטוריים של המדינה וכבעלי ידע וניסיון נרחב בעולם הכלכלי, אנו מעניקים למאות לקוחותינו ליווי צמוד משלב קבלת ההחלטה להגדיר את העסק כעוסק מורשה, דרך ביצוע כל העבודה מול הרשויות: פתיחת התיק ברשות המיסים, בביטוח לאומי ובמע"מ (ללא כל עלות), הקמת מערכת הנהלת חשבונות, הדרכה, עריכה והגשת דו"חות, בקרה, שכר, תכנוני מס שוטפים לעסק, הגשת הצהרת הון וייצוג מול רשויות המס בכל ממשק רלבנטי.
בסופו של יום מטרתנו היא להיות היועץ הכלכלי-חשבונאי שלכם. לאפשר לעסק שלכם להתנהל בצורה חלקה מול רשויות המס, תוך ניצול מכסימלי של הטבות המס בהתאם להוראות החוק. הניסיון והידע שלנו מול מאות לקוחות בעשרות מגזרים עסקיים, בצוותא עם מודעות גבוהה לשירות ולצרכים שלכם, הופכים אותנו לאחד ממשרדי ראיית החשבון המובילים עבור עסקים קטנים-בינוניים.